İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Âkif ERSOY unutulmadı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca “İstiklâl Marşının kabulünün 100’ncü yıl dönümü ve Mehmet Âkif ERSOY’un vefatının 85. Yılı” olması sebebiyle düzenlenen seminerde, milli şairimiz bir kez daha yad edildi.
Konferans salonunda, İletişim Uzmanı Fatih AKBABA’nın katılımıyla “Mehmet Âkif ERSOY ile Anlaşabilmek ve İstiklâl Marşı” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Programa, Adalet Komisyonu Başkanımız Yılmaz ÇİFTCİ, Adalet Komisyonu Üyemiz Ayhan BİLTEKİN, Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz Mustafa GÖKÇE, hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız, yazı işleri müdürlerimiz ile personel katıldı.
Sayın Fatih AKBABA, vatan şairimiz Mehmet Âkif ERSOY’un gerçek isminin “Ragiyf” olduğunu bu ismin zor telafüz edilmesi nedeniyle zamanla “Âkif” ismine dönüştüğünü belirterek, Mehmet Âkif ERSOY’un İstiklâl Marşı ile Safahat isimli eserinin dışında yeterince tanınmadığını kaydetti. Mehmet Âkif ERSOY’u sözüne sadık, 6 dil yabancı dil bilen, iyi bir güreşçi, vatan ve millet konusunda hassasiyeti olan dürüst bir insan olarak anlatan Sayın Fatih AKBABA, Mehmet Âkif ERSOY’un çocukluğu, gençliği, yaşamında karşılaştığı zorlukları, bilinmeyen yönlerini örnekler vererek kesitler halinde izleyicilerle paylaştı.
Mehmet Âkif ERSOY’un, “Korkarım ki öldüğümde kimsenin haberi olmayacak. Mezara tek başına gideceğim!” dediğini anımsatan Sayın Fatih AKBABA, ancak bunun öyle olmadığını Türk bayrağına sarılmayan tabutunun cenaze arabası olmaksızın 10 bine yakın genç tarafından yaya olarak 8 kilometre uzaklıktaki kabrine taşındığını söyledi.
“Âkif, Milli Mücadelenin şiir hali, bayrağa dönüşmüş hali”
Mehmet Âkif ERSOY’un Türk milletine bıraktığı en önemli şeylerden birisinin yaşadığı durumlara rağmen milletine, vatanına küsmemesi olduğunu dile getiren Sayın Fatih AKBABA, “Asla küsmedi, asla ikililik çıkartmadı. Eğer bir gün vatanın bir köşesine gittiğinizde Âkif’in yaşadığı şeyler aklınıza gelirse o zaman anlayacaksınız. Bu vatanın bütün coğrafyasında Âkif’in ayak izlerini göreceksiniz. Balıkesir’den başlayıp Diyarbakır’da biten vaaz ve hutbeleriyle Milli Mücadelenin, Mustafa Kemal’in yanında olduğunu göreceksiniz. İşte bu birliktelikten başlayan Milli Mücadele, bir Anadolu Hareketi. Ve Âkif onun şiir halidir. Ve Âkif onun bayrağa dönüşmüş halidir” diye konuştu.